Данаил Кирилов: Ветото на Радев загуби правния си и политически смисъл

  • 08 април 2020 09:16

  • 4574
  • 23
© Нова телевизия

Смятам, че откакто Румен Радев е президент инструментът като вето загуби правния си и политически смисъл и в тази връзка очаквам ново вето на държавния глава по Закона за извънредното положение. Трудно ми е обаче да прогнозирам какви мотиви ще измислят този път колегите от президентството. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

,,Финалният резултат от това вето би следвало да бъде законодателният орган да препотвърди волята си. А целта на това вето е да се опонира и да се валидира една противна теза, но друг е въпросът доколко обоснавана е подобна теза'', добави министър Кирилов.

,,По отношение на системата за разпределението на делата в съда към момента имаме доклад, който прави заключение на база проведени тестове и са установени рискове в множество от критериите, които подлежат на оценка. Докладът казва, че най-големият риск е липсата на валидация на КЕП (електронен подпис), следващият голям риск е неоторизираното добавяне на нов съд и нови съдии. Реално всеки с КЕП може да влезе в архива на системата и да редактира дори собственото си присъствие и да изтрие следите си'', обясни Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

Данаил Кирилов свиква заседание на ВСС заради случайното разпределение на дела

,,Случайното разпределение на делата е основен принцип в правораздаването, вероятно част от ощетените страни ще търсят начин за възобновяване на производствата, но не знам доколко това ще бъде успешно'', сподели още правосъдният министър.

,,В момента хигиената в затворите е на най-най-високо ниво и покрива всички изисквания съгласно ситуацията и разпоредбите на здравния министър, но ние не тестваме затворници. Само когато настъпи риск затворникът се извежда и отива в лечебно заведение. Всеки случай се наблюдава и при установена опасност затворникът се изолира и се транспортира в болницата за тестване и прегледи'', увери накрая министър Кирилов за мерките в местата за лишаване от свобода в условията на пандемия от коронавирус.

Последвайте канала на

Novini.bg
4574 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Petyr

2020.04.08 | 12:32

17
Радев е национален предател ,особено опасен за националната сигурност .Най -добре е от Баку ,след срещата си там с руските офицери,които му дърпат конците,да излети към Москва и повече нито да го чуваме ,нито да го виждаме !!!! Иначе рано или късно ще търка наровете на български затвор
Бачкатор будала

2020.04.09 | 09:50

23
Поетът е бил прав " не сме народ, а мърша" , не заслужаваме този читав президент, заслужаваме Цецка майката на нацията
Жени

2020.04.08 | 12:34

20
Кръгом и бегом към Сибир и не се обръщай назад. Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя.Скоро ще търка наровете на някой затвор .
Българин 1

2020.04.09 | 09:42

22
Жени,моля те не си пропускай хапчетата!Или си луда,или много "умна" според герберският стандарт.
Гошо

2020.04.08 | 13:01

21
Тоя данайл няма да се задържи на тая служба А рейтинга на Радев ще видите на следващите президентски избори
Любчо

2020.04.08 | 12:33

19
цър цър.Мишката Радев е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър... Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.
Petyr

2020.04.08 | 12:33

18
То с просто око е видно, че човекът си има сериозни психически отклонения, някои с такива проблеми се мислят за Наполеон, други за Александър Македонски... Много от тях са интелигентни по природа и успяват да заблудят успешно, както въпросният Румен Радев в и дори да се "издигнат" до постове в държавата, в институции и т.н. Има примери за много подобни психопати в историята.Невероятен простак.Е, тоя, вече става смешен. бедния червен цървул. Ако се впечатляваме така на брътвежите на всеки психясал социопат като Радев до къде ще я докараме
Mitaka

2020.04.08 | 12:32

16
ЧОВЕКА С ГЛАВОЛОМНО ПАДНАЛИЯ РЕЙТИНГ. КОЙ ВЕЧЕ ВЯРВА НА ТОЯ ДВУЛИЧЕН ШАПКАР. БЕШЕ В ПОЛША И ПОДПИСА ДОКУМЕНТ, ЧЕ РУСИЯ Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО И Е ЗА САНКЦИИТЕ. ДОЙДЕ ТУК И ПРОПОВЯДВА, ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОВА ГО ПРАВИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ И ЗА ТОВА ВЕЧЕ ИЗМИСЛЕНИЯ МУ РЕЙТИНГ ПОСТОЯННО ПАДА. А И ВИНАГИ ЗАЩИТАВА ПОЗИЦИИТЕ НА БСП. НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЗАСТАНА ПРОТИВ ТЯХ И НОН СТОП ЗАСТАВА ЗАД НИНОВА И СИЕ
Иво

2020.04.08 | 12:31

15
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал
Ерни

2020.04.08 | 12:31

14
За тъпите червени тролове. Трябва малко да им се налее...Румен Радев, в синхрон с Нинова, Диков, Кулезич, Береану, Мая Манолова, Костадинов...все руски доносници, клатят държавата. Но, както на всички избори се вижда, че файда няма...от тях. Народа не е сляп и вчера агенциите дават рейтинги. Бойко, Мутафчийски, а Радев доста назад на трето място, а Нинова на последно
Бай Ставри-Софийския затвор

2020.04.08 | 12:18

13
Понякога си мисля, че Хитлер е бил прав когато е говорил за висша и нисша раса- Барни Ръбъл е живо доказателство за теорията му.

2020.04.08 | 12:11

12
РУМЕН РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И РУСКИ АГЕНТ КАКТО ВСЕКИ КОЙТО ЛОБИРА ЗА РУСКИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ.

Добави коментар

Водещи новини