Прокуратурата образува досъдебно производство срещу лица, манипулирали системата за разпределение на дела

СГС образува досъдебно производство по повод депозиран сигнал до главния прокурор на Република България от 6 члена на ВСС. Получен е доклад за извършен одит на централизираната система за случайно разпределение на делата. Открити са множество слабости на системата.

Тоест определено дело може да бъде разпределено на определен съдия, като може да се касае за действия чрез неоторизиран достъп. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата с участието на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, предаде репортер на Novini.bg.

Лозан Панов разпореди да се образуват дела по постъпили книжа от обявяването на извънредното положение досега

Откритите уязвимости могат да бъдат експлоатирани дори от лица със слаби компютърни умения. Хората, ангажирани със поддръжката на сървъра вече са дали свидетелски показания, стана ясно от думите ѝ.

„Фактите, изложени в сигнала от членовете на ВСС до главния прокурор са изключително смущаващи и притеснителни. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна по време на разследването и въпреки опитите за натиск, които ще последват, увери Милева.

Коментари

 1. 2020.04.05 | 12:14
  Хора, които говорят за съдебна реформа, за справедливост, за истина като Христо Иванов са натискали без обществена поръчка определена фирма да създаде тази система, ясно е защо и е подсъдимо!
 2. 2020.04.03 | 15:41
  Да си беше научила думичките душицо, омръзнани да те гледаме как сричаш
  1. 2020.04.03 | 18:44
   Не като президента, а се е издигнала като жената на президента, знаем я с кой си ляга
  2. 2020.04.03 | 16:50
   Е, тя не е чак толкова зле!
 3. 2020.04.03 | 17:06
  Осъдени , кога ще видим ? Ще видим ли изобщо ? Не мисля ! Тази съдебна система застинала от комунизма трябва да се реформира най-накрая, защото се е напълнила с корумпирани съдии и трябва да играе метлата.
 4. 2020.04.03 | 16:41
  БГ. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НАЙ КОРУМПИРАНА В ЦЯЛА ЕВРОПА
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет