Хасково: 3 нови досъдебни производства за нарушаване на карантината

  • 03 април 2020 14:08

  • 308
  • 0
Хасково: 3 нови досъдебни производства за нарушаване на карантината
© Novini.bg

Районна прокуратура - Хасково наблюдава три нови образувани досъдебни производства за нарушаване на предписана задължителна 14-дневна карантина, съобщиха от държавното обвинение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

При проверка лек автомобил на временен КПП в Хасково екип на полицията е установил 19-годишен младеж, който е бил поставен под карантина до 6 април 2020 г.. Той обяснил на полицаите, че отивал до магазина, за да си купува телевизор. Служителите на МВР са го предупредили да не нарушава карантината и върнали на посочения адрес.

Мъж под карантина във Вършец се оказа в София

При друга проверка на адрес в село, където трябвало да спазва карантина върнала се от Нидерландия 55-годишна жена, е било констатирано, че тя се намира в друго жилище. Служители на полицията не намерили на посочения адрес също завърнала се от Нидерландия карантинирана 25-годишна жителка на село в област Хасково. Тя била отишла до роднини на мъжа, с който живеела на съпружески начала в същото село. Предупредена е била да спазва указанията на инспекторите от РЗИ.

Делата са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура - Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор, уточниха от прокуратурата.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини