Спипаха 74 кг контрабанден тютюн за наргиле

  • 03 април 2020 13:48

  • 284
  • 0
Спипаха 74 кг контрабанден тютюн за наргиле
© Pixabay

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за разпространение на 74 килограма тютюн за наргиле  на територията на страната  без валиден български бандерол

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, при съвместна акция на Агенция “Митници” и сектор “Икономическа полиция” към 07 РПУ – София на МВР беше разкрит канал за разпространение на тютюн за наргиле  на територията на страната без валиден български бандерол.

На 30.03.2020 г. служители на ГД “Митническо разузнаване и разследване” и сектор “Икономическа полиция” извършват проверка на пратка в офис на куриерска компания. В рамките на контролните действия в кашон се установяват 39 пакета от 1 кг тютюн за наргиле без бандерол. Стоката по товарителница е описана като въглени.

 

Намериха 30 чувала с тютюн при проверка на кола

 

В хода на разследването е извършено претърсване в частен дом в гр. София, където са открити още 35 пакета от 1 кг тютюн за наргиле без валиден български бандерол.

В рамките на разследването от отдела по сигурността на куриерската компания е оказано съдействие като част от оперативното взаимодействие между митническата администрация и икономическите оператори за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура и са установени лица, имащи отношение към извършеното престъпление.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини