Обвиняемият във Варна за нарушаване на задължителна карантина е под домашен арест

  • 02 април 2020 17:30

  • 691
  • 1
Обвиняемият във Варна за нарушаване на задължителна карантина е под домашен арест
© Novini.bg

Варненският районен съд във виртуално заседание наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на първия обвиняем в крайморския град за отклоняване от задължителна карантина, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Спазването на мярката от 21-годишния мъж ще се контролира със средство за електронно наблюдение /гривна/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

От съда припомнят, че в периода от 23 март до 30 март 2020 г. обвиняемият нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, установени със заповеди на министъра на здравеопазването. Той е бил поставен под карантина за срок от 14 дни с предписание на РЗИ-Варна, но не е изпълнил задължението да не напуска мястото за настаняване, посочено като адрес на карантината.

Плевен: Още пет нови случая на нарушаване на домашната карантина

От полицията във Варна пък съобщиха, че след извършените днес повече от 1000 проверки за спазване на задължителната домашна карантина са образувани две нови досъдебни производства за нарушения. Извършени са и 314 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта, при които няма установени нарушения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Др менгеле

2020.04.02 | 17:39

1
мисля, че е добре да им се пуска ток на такива....или ми ги давайте за експерименти....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини