В Хасково разследват нарушили карантината тираджии

  • 27 март 2020 12:45

  • 517
  • 0
В Хасково разследват нарушили карантината тираджии
© Novini.bg

Районна прокуратура - Хасково води и наблюдава досъдебни производства за нарушена карантина от страна на шофьори, завърнали се от чужбина и отишли да вземат камиони, за да пътуват отново. Това съобщиха от държавното обвинение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

На 22 март двама водачи на тирове на 45 г. и на 34 г., получили предписания за спазване на задължителна карантина, съответно от четири дни за първия и пет дни за втория при влизане в България. При извършена проверка от полицейски служители е било установено, че те не останали на адресите си в село в Хасковска област, а заминали за населено място в област Пловдив, за да вземат други камиони, с които днес отново трябвало да заминат за чужбина.

Двамата са били предупредени от полицията да спазват карантината и върнати обратно в домовете им.

Десетки хиляди под карантина у нас, разследват над 200 бегълци

Третото досъдебно производство е за нарушена карантина от 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му е била издадено предписание за 14-дневна карантина на адрес в Хасково. Той обаче напуснал жилището си и отишъл в дома на жената, с която живеел на семейни начала.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура - Пловдив съгласно заповед на главния прокурор, уточниха от обвинението.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини