Окръжна прокуратура – Монтана проверява действията по ограничаване разпространението на COVID-19

  • 23 март 2020 16:12

  • 492
  • 0
Окръжна прокуратура – Монтана проверява действията по ограничаване разпространението на COVID-19
© Wikipedia

Окръжна прокуратура – Монтана е извършила проверка на действията, предприети от органите на местната власт на територията на областта, против разпространението на вируса COVID-19, съобщават от обвинението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Тя е била осъществена в изпълнение на указанията на Върховна административна прокуратура, в рамките на надзора за законност, както и такива, дадени от Софийска апелативна прокуратура.

Окръжна прокуратура – Кюстендил с разпореждания до областния управител и кметовете за противоепидемичните мерки

Проверката е обхванала дейността на кметовете в единадесетте общини на територията на област Монтана, по повод обявеното извънредно положение в препоръките на Националния оперативен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването.

Прокуратурата е обобщила получените данни и анализирала текстовете на издадените от кметовете заповеди, касаещи създалата се епидемична ситуация в страната. В рамките на една седмица общият им брой е 42. Сред констатираните пропуски доминира липса на предприети действия, в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването.

ОП – Монтана е изготвила предложения до кметовете на общините Бойчиновци, Чипровци, Лом, Брусарци, Вълчедръм, Медковец, Якимово, Берковица и Вършец.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини