Двама души нарушиха карантината си във Варна, прокуратурата ги погна

  • 18 март 2020 13:03

  • 4155
  • 0
Двама души нарушиха карантината си във Варна, прокуратурата ги погна
© Pixabay

Две нови досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна, водени за нарушаване на наредбата и свързаните с нея мерки за ограничаване разпространяването на COVID-19, са взети на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Това е във връзка с изпълнение на указанията за специален надзор и заповедта на главния прокурор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

И двете досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна се водят за престъпления по член 355, ал. 2 от НК.

На 7 март тази година 71-годишната Желка Д. пристигнала с полет от Италия в България, а на 13 март напуснала страната през ГКПП на летище София.

На 2 март тази година 52-годишният Тодор В. пристигнал в България през ГКПП – Калотина, а на 13 март напуснал през ГКПП – Връшка чука с товарен автомобил.

Четирима души нарушиха карантината си в Павликени

По този начин и двамата варненци са нарушили наредбата, издадена против разпространението на коронавирус, като деянието им по член 355, ал. 2 от НК е извършено по време на епидемия – пандемия от заразната болест, свързана със смъртни случаи.

Както вече се знае, престъплението по член 355, ал.2 от НК се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
4155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини