Продължават проверките на столични аптеки

  • 17 март 2020 13:24

  • 432
  • 2
Продължават проверките на столични аптеки
© Булфото (архив)

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, въведено извънредно положение на територията на Република България, издадена заповед на министъра на здравеопазването и в изпълнение на разпореждане на Върховна административна прокуратура, на територията на столична община са били извършени съвместни проверки от контролни органи на търговски обекти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Целта им е предприемане на мерки за предотвратяване на продажба на лекарствени продукти в аптечната мрежа, складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени. Вчера, 16.03.2020 г., по разпореждане на Софийска градска прокуратура, четири екипа с представители на отдел „Икономическа полиция“ на СДВР, Териториална дирекция на Национална агенция за приходите, Областна дирекция по безопасност на храните, Столична регионална здравна инспекция, Изпълнителна агенция по лекарствата, Комисия за защита на потребителите са проверили редица аптеки, избрани селективно на случаен принцип. Сред тях са такива, функциониращи в различни части на столицата - бул. „България“, бул. „Скопие“, ж.к. „Красно село“, бул. „Тотлебен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „Ситняково“.

Младен Маринов: Затварянето на аптеки е вид спекула

В резултат на проверките не са били установени случаи на спекула с цените на лекарствата. Извършена е била контролна покупка на предпазни маски за еднократна употреба на цена, в рамките на пределна такава. Констатираните нарушения касаят установени разлики в касова наличност с дневния финансов отчет от фискалното устройство, вътрешна организация и др. Издадени са предписания за дезинфекция на търговските обекти.

Проверките продължават, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.17 | 14:01

2
в интернет се продават масово за 2 - 3 лв. бройката. Поръчвайте и отивайте с полиция да ги конфискуват !!!

2020.03.17 | 14:00

1
в bazar.bg и ол

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини