Заради COVID-19: Проверяват кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско

  • 16 март 2020 14:02

  • 705
  • 2
Заради COVID-19: Проверяват кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско
© Булфото (архив)

Районна прокуратура – Разлог е разпоредила незабавна проверка на функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в гр. Банско. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

Днес, 16.03.2020 г., Районна прокуратура – Разлог е разпоредила извършване на незабавна проверка от Регионална здравна инспекция гр. Благоевград. В хода й трябва да се установи дали функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в гр. Банско е в съответствие с предприетите от държавата мерки за социална дистанция, с оглед ограничаване на разпространението на COVID-19.

Банско напът да пламне заради заразените чужденци с коронавирус

Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за корона вирус в гр. Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Великобритания.

След проведено заседание на Общинския кризисен щаб, с участието на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния ръководител на Районна прокуратура гр. Разлог - районен прокурор Ружена Кондева, са предприети мерки по изпълнение на взетите решения.

Осъществена e среща с представителя на концесионера, който потвърдил спирането на кабинковия лифт и ски съоръженията по най-бързия с оглед техническите възможности начин. Създадена е организация за подписване на декларации от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, относно запознаване с разпоредените мерки за спазване на санитарно-хигиенните условия.

Четирима британски граждани са изолирани в хотел в Банско със съмнения за коронавирус

До 15:30 ч. Районна прокуратура – Разлог следва да бъде уведомена за резултата от проверката с обобщен доклад с направените констатации, в т.ч. нарушенията на съответните актове, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, санкционирането на виновните лица и издадените административни актове.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
705 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петър

2020.03.16 | 19:38

2
Ще се оправи положението, и лятото пак сме там на възду

2020.03.16 | 16:11

1
Алчни изроди !

Добави коментар

Водещи новини