Арестуваха фелдшерката на варненския затвор с наркотици

  • 16 март 2020 11:56

  • 3241
  • 1
Арестуваха фелдшерката на варненския затвор с наркотици
© Getty Images/Guliver (архив)

Фелдшерът във варненския затвор е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по уважено от съда искане на Окръжната прокуратура във Варна. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

От днес, 16 март 2020 г., с най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, в ареста е фелдшерката на варненския затвор М. З. Това се случва, след като 51-годишната медицинска работничка е била привлечена към наказателна отговорност по образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества /престъпление по член 354а, ал. 1 от НК/ от компетентността на Окръжната прокуратура във Варна.

Осъдиха наркоразпространител във Варна

Първоначално М.З. е била задържана до 72 часа с цел довеждането й във Варненския окръжен съд, който днес е разгледал искането на Окръжната прокуратура.

Според наблюдаващия делото прокурор престъплението, за което 51-годишната фелдшерка е била привлечена като обвиняема, е с висока обществена опасност. Като медицински работник нейно основно задължение е било да се грижи за здравето на лишените от свобода и да осъществява лечението им съобразно своята компетентност. Възползвайки се от служебното си положение, тя е нарушила грубо закона и е внесла в затвора наркотични вещества.

Разбиха наркогрупа във Варна

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.16 | 12:46

1
awe mani vnesla,ot de go e donesla e po-interesno

Добави коментар

Водещи новини