18 години затвор за мъж, убил майка си по особено мъчителен начин

  • 06 март 2020 11:40

  • 592
  • 0
18 години затвор за мъж, убил майка си по особено мъчителен начин
© Булфото (архив)

50-годишният Гюрсел Т. получи днес наказание от 18 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при строг режим, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Присъдата е произнесена от състав на Добричкия окръжен съд, който го призна за виновен за убийството на родната му майка, извършено по особено мъчителен начин. За тежкото умишлено деяние, извършено на 5 декември 2017 г., Окръжната прокуратура в Добрич го предаде на съд с обвинителен акт.

17 години затвор за убийство при бой между ромски фамилии в Дупница

Подсъдимият живеел с майка си в едно домакинство в добричкото село Орляк. Злоупотребявал с алкохол често и винаги в такива случаи упражнявал физическо насилие над майка си. Заради домашното насилие над 72-годишната жена Гюрсел бил предупреждаван от полицията с протокол. Вечерта на убийството - на 4 срещу 5 декември 2017 г., подсъдимият отново злоупотребил с алкохол. Нанесъл побой на майка си, като я бил с ритници, юмруци, а след това и с цепеница и метален ръжен.

По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила и натиск и с наслагване. В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена починала.

Назначената съдебномедицинска експертиза установила черепно-мозъчна травма, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, разкъсно-контузни рани на черепните обвивки и още много травми, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, станали причина за смъртта на жената.

Затвор за мъж, убил приятел след напиване

Днес в съдебната зала подсъдимият е признал вината си частично и се отказа от показанията на някои от свидетелите по делото. Постановената ефективна присъда на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини