Служителите от болницата в Раднево, обвинени за присвояване на средства, остават в ареста

  • 05 март 2020 14:55

  • 602
  • 0
Служителите от болницата в Раднево, обвинени за присвояване на средства, остават в ареста
© Булфото (архив)

Тримата болнични служители от МБАЛ "Д-р Д.Чакмаков-Раднево", обвинени в присвояване на големи суми, собственост на здравното заведение, остават с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Решението е на екип на Апелативния съд в Пловдив, с което се потвърждава определението на Окръжен съд - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Фалиралата общинска болница в Раднево остана без ръководство

Решението си апелативните магистрати са взели на база събрани в 18 тома данни, с което обосновано се предполага за авторството на вменените им престъпления. Служителите са обвинени в сложна и многообразна дейност, осъществявана с други лица извън болницата. Те са обвинени, че са действали в различни комбинации помежду си, поради което делото е от висока фактическа и правна сложност. Предстоят множество разпити на свидетели и експертизи, поради което съдът счита, че най-адекватната е мярката "задържане под стража".

М.С. - специалист човешки ресурси и ТРЗ на болницата, в съучастие с М.У. в качеството ѝ на управител и М.А. - главен счетоводител, в същото лечебно заведение, както и със С.С. като помагач, са присвоили големи суми пари, собственост на лечебното заведение. Това са парични суми, изплатени по граждански договори, се казва още в съобщението.

Задържаха длъжностни лица от МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево

Престъплението е извършено в периода от април 2018 година до декември 2019 година в Раднево, като общо щетите за търговското дружество в парична равностойност са 361 744 лева. Общите суми, изплатени като допълнителни възнаграждения и ДМС на лицата са следните - на М.У. в размер 106 510 лева, на М.А. - 102 050 лева, на М.С. в размер на 131 184 лева и на С.С. в размер на 22 000 лева.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини