Арест за всичките 15 обвинени за участие в група за сексуална експлоатация в София

  • 04 март 2020 15:40

  • 1395
  • 0
Арест за всичките 15 обвинени за участие в група за сексуална експлоатация в София
© gettyimages (архив)

Специализираният наказателен съд уважи изцяло искането на прокуратурата и отредели мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на всичките 15 обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация на територията на София.

На 2 март 2019 г. съдът определи най-тежките мерки за неотклронение на 13-те задържани на 28 февруари 2020 г. по време на специализираната операция по неутрализиране на групата. Преди съдебното заседание другите двама обвинени, които не бяха открити и бяха обявени за общодържавно издирване, сами се явиха пред разследващите органи. В открито заседание на 3 март 2020 г. съдът определи „Задържане под стража“ за всеки от тях. И двата съдебни състава приеха, че събраните до момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление.

Три столични стриптийз клуба предлагали проститутки за 150 лв. на час

По време на операцията по задържане на участниците бяха намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност. Според събраните доказателства групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците - набиране и склоняване жени за сексуални услуги, „доставка“ на жени по адреси, осигуряване на клиенти в три столични нощни заведения (с осигуряване за тях на хотелска стая и транспорт). Групата удържала за себе си 50 на сто от заработените от компаньонките средства.

Арест за тримата обвинени за корупция в Басейновата дирекция в Пловдив

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

 

Филип Епитропов
1395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини