Арест за служителка на Божков, уреждала срещите му със сводници и иманяри

  • 04 март 2020 17:08

  • 10220
  • 10
Арест за служителка на Божков, уреждала срещите му със сводници и иманяри
© Булфото, архив

Служителката на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от - Йоана Чолакова остава в ареста.

Това реши състав на Специализирания наказателен съд, предаде репортер на Novini.bg. Чолакова е обвинена за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, а мярката "задържане под стража" не е окончателна и може да бъде обжалвана на по-горна инстанция.

В началото на съдебното заседание от прокуратурата изказаха своята обвинителна теза, която се базира на показанията на братята Цветомир и Боян Найденови. Според държавното обвинение са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Чолакова е била част от престъпната група с ръководител Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и поискаха най-тежката мярка "задържане под стража". 

Йоана Чолакова (с качулката)

От своя страна адвокатите на обвиняемата отхвърлиха всички твърдения на прокуратурата и поискаха по-лека мярка за неотклонение, защото според тях няма опасност Йоана Чолакова да се укрие или избяга и да извърши друго престъпление.

В крайна сметка съдът прецени, че има достатъчно доказателства за участието на Чолакова в престъпната група, защото според свиделските показания тя е осъществавяла връзките между Божков с иманяри и сводници. Делото е в начален етап и Чолакова може да повлияе върху разпитите на други лица, аргументира се още спецсъдът.

Информацията за самата Йоана Чолакова е оскъдна. От стари публикации се разбира, че дамата е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков "Холдинг Пътища". Този холдинг извършваше инфраструктурни проекти по обществени поръчки.

Искат "задържане под стража" за сина на Васил Божков, Ива Софиянска дойде в съда

Днес пред съда застава и синът на бизнесмена - Антон Божков, като прокуратурата също иска мярка за неотклонение "задържане под стража" за него.

Novini.bg припомня, миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева. Магистратите прецениха, че Динева е общественоопасна и е знаела за престъпленията, извършени от съпруга ѝ, обвинен като ръководител на организирана престъпна група.

Върнаха жената на Божков в ареста

Самият Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Обвиненията към Божков нараснаха! Вече са 11

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

Novini.bg
10220 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 13:01

8
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

2022.06.03 | 17:10

10
NE E VAZNO KOi KAKYV E,TE SA iDiOTi
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.09 | 14:15

9
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ
Лоло

2020.05.07 | 16:54

7
Не чувам нищо за политическият чадър над бошков от БКП другарите
Комо

2020.05.07 | 16:53

6
Много интересно сегали разбраха че всички антики минаваха през бошков това се знае от 15 години

2020.03.04 | 20:27

5

какво стана сега гешев е поредния палячо в системата

Хаха

2020.03.04 | 20:12

4

С тия кошаревски свидетели ще ги осъдят колкото Трактора,Маргините и другите герои.

2020.03.04 | 19:51

3

Евала на холдинга, елала на София!

Capitan1963

2020.03.04 | 17:40

2

Dano da yspeiat da gi vkarat tezi Mafoitcheta v zatvora! Isgkejda che tezi sa si jiveeeli na garba ba balgarina kato Zare pod protekziite na BKP-to

добрата овца

2020.03.04 | 15:09

1

палав като 100 кила грозен голямият шоу

Добави коментар

Водещи новини