Условна присъда за управител на "Кризисен център за деца" в Пловдив, откраднал над 4 000 лева и подправял документи

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден Г. Г., на 44 г.

Причината за това е, че през периода от 27.02.2013 г. до 17.06.2014 г. в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление - като е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице - Управител на „Кризисен център за деца“- гр.Пловдив при Община  „Пловдив“, е присвоил чужди пари всичко в общ размер на 4 118 лева, собственост на „Кризисен център за деца“- гр.Пловдив, при Община  Пловдив, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява – престъпление по чл. 201 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Съдът остави в ареста дъщерята на цар Киро

И за това, че през периода от 28.02.2013 г. до 22.06.2014 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице - управител на „Кризисен център за деца“ гр.Пловдив при Община Пловдив, в кръга на службата си, е съставил официални документи - констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения, съставени по граждански договори, сключени с другиго, в които е удостоверил неверни обстоятелства и изявления - че са изпълнени, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите- престъпление по чл. 311 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на Г.Г. едно общо най-тежко наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

По делото е установено, че в горепосочения период, Г.Г. бил управител на „Кризисен център за деца“, гр. Пловдив. В качеството си на длъжностно лице, през 2013 г. той сключил с тъста си К. С. - 10 граждански договора, а през 2014 г. – още шест, за ремонти в сградата, поддръжка, почистване, отстраняване на стара подова настилка и др. Договорите са били сключени от Г. Г. със съзнанието, че К. С. няма да извършва реално работа по тях. Констативните протоколи за приемане на „работата“ са подписани от подсъдимия, въпреки посочените в тях неверни обстоятелства.

Условна присъда и глоба от 1500 лв. за грък, опитал да подкупи полицаи

В продължение на година и половина на тъста на подсъдимия били изплащани възнаграждения по гражданските договори, без реално същият да е извършил каквито и да било ремонтни дейности. Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били извършени от К. С., а от персонала или децата, които се намирали в  Кризисния център. Г.Г. изготвил 15 документа, в които удостоверил неверни обстоятелства, че работата е свършена от К. С., на когото били преведени 4 118 лева по банков път.

Присъдата на Районен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет