Прокуратурата иска засилване на видеонаблюдението в района на Свиленград

  • 12 февруари 2020 15:49

  • 289
  • 1
Прокуратурата иска засилване на видеонаблюдението в района на Свиленград
© Pixabay

Районна прокуратура - Свиленград внесе предложение до кмета на община Свиленград и до председателя на Общинския съвет за засилване на системата за видеонаблюдението в Свиленград и малките населени места в района с цел предотвратяване на престъпления против собствеността, нелегалното преминаване на чужди граждани през страната, опазване на обществения ред, пътната безопасност и др., съобщиха от държавното обвинение.

Искането е да бъдат поставени допълнителни видеокамери в райони, където има такива, и нови - в населените места, където няма. Засилването на видеонаблюдението е необходимо и заради характерното географско разположение на региона - наличието на гранични пунктове, които са изключително натоварени, участък на автомагистрала "Марица", хазартни обекти и хотели, поясниха от прокуратурата.

Жандармерията със звено в Благоевградско
От там уточняват, че до момента има изградено видеонаблюдение на 17 места в района на община Свиленград. "Чрез засилване на видеонаблюдението ще се осигури по-надеждна защита на общинската и частната собственост, на спокойствието и сигурността на хората", е казала пред пресцентъра на прокуратурата Мария Кирилова, и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура - Свиленград.


Предложено е било и да бъде изграден и общ координационен център в Свиленград, чрез който да се проследява в реално време обстановката по места. Предстои Общински съвет - Свиленград да вземе решение по предложението за надграждане и модернизиране на системата, се допълва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.12 | 17:03

1

свиленград и селата , генералово и капитанандреево , е пълно с разградски, силистренски и шуменски мангали , не работят плащат квартири и карат скъпи коли , кмета тях да пита от къде им са доходите и с какво се занимават .

Добави коментар

Водещи новини