Съдят дядо, гръмнал комшията си заради крави

  • 03 февруари 2020 14:29

  • 480
  • 1
Съдят дядо, гръмнал комшията си заради крави
© Pixabay

Дядо от Раковски отива на съд, след като гръмна съседа си заради набезите на кравите му. 76-годишният Стефан Говедарски от кв. Генерал Николаево в Раковски простреля комшията си Иван Гълев, на 34 години,  на 2 октомври 2018 г., припомня Дарик. Той е обвинен в опит за умишлено убийство на Гълев. 

Случаят придоби голяма известност преди година и половина, когато се разбра, че възрастният фермер  е застрелял в гърба по-младия си съсед, тъй като неговите крави влизали имота на дядото и правели бели. Оказа се, че конфликтът между двамата обаче датира от лятото на същата година, когато пастирът, който пасял животните на двамата фермери, ги напуснал. Тогава Гълев започнал да пасе собствените си крави сам, но отказал да пасе и добитъка на Говедарски. Дядото пък непрекъснато се ядосвал, че съседът оставя говедата да влизат в имота му и да пакостят.

Така се стигнало до злокобния ден, когато дядото причакал комшията си да тръгне да прибира стадото си. Установявайки, че пак има поражения по оградата му, предположил, че те са от кравите на Гълев и решил да се саморазправи веднъж завинаги с него. Говедарски излязъл от фермата, вземайки пистолета си,  който имало 11 патрона. 

Когато видял, че Иван Гълев се връща към фермата си, възрастният човек го пресрещнал и му казал, че ще го убие. Извадил от кобура оръжието си и ударил с него два пъти по лицето съседа, като му причинил контузни рани. Гълев бързо се обърнал и тръгнал да се отдалечава по пътя. Опитвал се да набере тел. 112, за да потърси помощ. В този момент дядото се прицелил с оръжието по него. Стрелял няколко пъти и му причинил три рани по тялото. Съседът усещал болка, но въпреки това продължавал да върви. Тогава възрастния мъж решил да го простреля в главата с последния патрон, но не го улучил.

Според събраните доказателства по делото, Говедарски изстрелял всичките 11 патрона от пълнителя. След това си тръгнал към своята ферма, където впоследствие разследващите намерили празния пълнител.

Гълев паднал земята и въпреки, че изпитвал болка от нараняванията, успял да набере тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Раненият бил откаран в болницата, където му е оказана спешна лекарска помощ, благодарение на която е спасен животът му.

В момента Стефан Говедарски е с взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 10  до 20 години затвор.

 

Трима заплашиха с газов пистолет 23-годишен в Разград

Последвайте канала на

Novini.bg
480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
браво

2020.02.03 | 14:50

1

браво, така трябва по - американски. стигнахме ги американците.

Добави коментар

Водещи новини