Съветът за партньорство към ВСС ще проведе първото си заседание

  • 03 февруари 2020 07:39

  • 261
  • 0
Съветът за партньорство към ВСС ще проведе първото си заседание
©

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще проведе първото си заседание от 10.30 часа в зала № 107 в сградата на Висшия съдебен съвет. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС. Дневният ред предвижда обсъждане на организационни въпроси и избор на двама съпредседатели на Съвета за партньорство, единият от които - изборен член на ВСС.

Съветът за партньорство е създаден на основание чл. 217, ал. 3 от Закона за съдебната власт (изм. ДВ, бр. 65/2017 г.) и се състои от представители на кадровия орган, на професионалните организации на съдиите, прокурорите и следователите, както и на магистратите, които не членуват в такива организации. Учредяването на неговия състав е с решения на Пленума на ВСС по протокол № 15/11.07.2019 г. и по протокол № 28/21.11.2019 г., включващ следните членове:

- членове на ВСС - Пламен Найденов, Пламена Цветанова и Вероника Имова;

- представители на професионални организации на съдиите, прокурорите и следователите по чл. 217, ал. 1 ЗСВ: – Калин Калпакчиев – представител на Сдружение „Съюз на съдиите в България“, Владимир Първанов – представител на Асоциация на българските административни съдии, Росица Велкова Иванова - Стойчева – представител на Сдружение „Българска съдийска асоциация“, Евгени Иванов – представител на Асоциация на прокурорите в България и Стефан Петров – представител на Камара на следователите в България;

- представители на съдии, прокурори и следователи, нечленуващи в професионални организации по чл. 217, ал. 1 ЗСВ – Ангелина Лазарова - съдия в Апелативен съд – Варна, Илиана Димитрова - Васева - зам. административен ръководител на Окръжен съд - Пазарджик, Анелия Янева - съдия в Софийски градски съд, Ангелина Митова - Мончовска - прокурор в отдел 01 „Специализиран“ при Върховна касационна прокуратура, Радослав Димов - административен ръководител на Апелативна прокуратура - София и Елена Динева - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.

Нови правила отчитат колко са натоварени прокурорите

Организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет са регламентирани в Наредба № 8 от 08.11.2018 г., издадена от ВСС, обн., ДВ, бр. 97 от 23.11.2018 г., изм. и доп., бр. 37 от 07.05.2019 г., доп., бр. 79 от 08.10.2019 г., по силата на делегацията от чл. 217, ал. 5 от ЗСВ. Този подзаконов нормативен акт съдържа правилата относно основните положения, целите, състава, дейността, реда и условията за работата на Съвета за партньорство към ВСС. Основната цел на този орган е да осъществява диалог по всички въпроси, свързани с професионалните интереси на магистратите

Последвайте канала на

Novini.bg
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини