Иван Гешев подписа Споразумения за сътрудничество с АПБ и КСБ

  • 31 януари 2020 14:47

  • 603
  • 0
Иван Гешев подписа Споразумения за сътрудничество с АПБ и КСБ
© Прокуратура на Република България/ Гешев и Евгени

Днес, главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във подписа споразумения с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ)  Евгени Иванов и с председателя на Камарата на прокурорите в България (КСБ) Петко Петков. 

Двете споразумения предвиждат сътрудничество между Прокуратурата и съсловните организации за съвместни инициативи, регулярни обучения с цел повишаване на професионалната квалификация на прокурорите и следователите, обмен на информация, периодични срещи и консултации.

Иван Гешев отправи предложение до Данаил Кирилов

Председателите на АПБ и КСБ се ангажираха да запознават периодично главния прокурор и ръководството на ПРБ с текущите дейности на двете организации, с предприетите действия по въпроси на съдебната реформа, защита на социалните и професионални права на своите членове.

От своя страна г-н Гешев се ангажира да съдейства на двете организации при реализацията на техните инициативи.

Ръководството на ПРБ ще предоставя за ползване зали и учебни бази за провеждане на семинари и обучения, както и ще осигурява и подкрепя включването на магистрати в мероприятия на  съсловните организации, при условие, че проявите не възпрепятстват изпълнението на служебните задължения на участниците.

На снимката: Петко Петков, председател на Камарата на следователите (КСБ), Мария Павлова, член на КСБ, главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, следователят Стефан Петров, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, следователят Ясен Тодоров, следователят Владимир Петров (отляво надясно)

Радина Лазарова
603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини