Определени са НПО-тата, които ще участват в Съвета по съдебна реформа

  • 23 януари 2020 17:54

  • 349
  • 1
Определени са НПО-тата, които ще участват в Съвета по съдебна реформа
© Novini.bg

Определени са неправителствените организации, които ще участват в Съвета по съдебна реформа за тази година, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Днес в присъствието на министъра на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св., заместник-министър Десислава Ахладова, членове на неправителствени организации и журналисти е изтеглен жребий за определяне на НПО - членове на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

Ясен Тодоров: От Цацаров ще трябва да се страхуват хора, които нарушават закона и са незаконно забогатели

Представители на медиите изтеглиха на два пъти жребия с имената на НПО-тата, които ще са членове на Съвета през първо и съответно второто полугодие на годината. През първото полугодие в Съвета ще членуват Фондация "Институт за пазарна икономика, Сдружение "Международен правен център - Интернешенъл Лигъл Адвайз Център", Сдружение "Клуб на адвокатите франкофони"; Сдружение "Център за съзидателно правосъдие" и Фондация "Български институт за правни инициативи". През второто полугодие членове ще са Фондация "Институт за пазарна икономика"; Сдружение "Център за съзидателно правосъдие", Фондация "Български институт за правни инициативи", Сдружение "Програма за развитие на съдебната система" и Сдружение "Национална мрежа за децата".

Жребият е в изпълнение на разпоредбата на чл.3, ал.5 от Постановление 3 на Министерски съвет от 13 януари 2016 г., според която, когато на критериите за членство в Съвета отговарят повече от 5 неправителствени организации, те се определят в два различни жребия за срок от 6 месеца. "Организациите, които не са избрани за съответното полугодие, могат да присъстват на заседанията на Съвета като наблюдатели, да се изказват и да изразяват становища по всички дискутирани теми", е обяснил министър Кирилов след жребия. Следващото заседание на Съвета е насрочено за 28 януари.

Съветът по съдебна реформа обсъди резултати от изследване за удовлетвореността от съдебната власт

Мая Йорданова
349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2020.01.23 | 19:11

1

иначе е неЗАВИСИМА съдебната система , но от парички не се отказва няма значение откъде са геше ф се консултира с американци ,радев ще ни докара вода от израел ,кои от кой по по най т ....ци

Добави коментар

Водещи новини