Осъдителни присъди по делото за жп инцидента и взрива в Хитрино

Шуменският окръжен съд постанови осъдителни присъди за обвинямите машинисти по делото за жп катастрофата в Хитрино - на Димитър Михнев - 15 години лишване от свобода, а на Радослав Петков - 10 години.

Осъдените днес двама машинисти са от Русе, управляваха дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.

Представиха нова съдебно-техническа експертиза по делото за взрива в Хитрино

На вчерашното съдебно заседание частното обвинение поиска максимална присъда за двамата машинисти - 20 години "лишаване от свобода", както и прокуратурата - на предходното заседание по делото, а адвокатите на обвиняемите пледираха за тяхната невинност.

На 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" дерайлира товарна влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан, управлявана от машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. От последвалия взрив загиват седем души, а 29 са пострадали. Десетки сгради в населеното място бяха разрушени или понесоха щети.

Коментари

  1. 2020.01.22 | 23:07

    Не разбрах само каква е точно вината на машинистите, това че са карали с много висока скорост ли?

  2. 2020.01.22 | 20:02

    Защо не се провериха всички ленти на локомотивите на фирмичката да се види какво става??? Да не се окаже ,че това им е практика?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет