Съдът решава дали да остави Нено Димов за постоянно в ареста

  • 16 януари 2020 06:21

  • 1139
  • 4
Съдът решава дали да остави Нено Димов за постоянно в ареста
© Булфото (архив)

Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста бившият министър на околната среда Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. В събота, на първа инстанция, му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение по обвинението в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Съдът откри достатъчно данни за неговата съпричастност за кризата с водата в предоставените от прокуратурата 59 тома доказателства. Видя опасност той манипулира свидетели, заради високата му държавна позиция към онзи момент - с подадена, но неприета от парламента оставка.

,,Към момента е налице опасност да извърши друго престъпление с оглед високата степен на обществена опасност - на него самия като длъжностно лице, и на деянието, което е извършил'', посочи наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

От Спецпрокуратурата показаха доказателства за вината на Нено Димов

Дали това, че от вчера Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе вече е бивш министър ще промени позицията на спецобвинението, ще стане ясно по-късно днес. В събота адвокатът на  Димов - Ина Лулчева, силно да разкритикува съдебния акт и призна че не е изненадана.

Засега Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе остава единственият отговорен за водната криза в Перник, а прокуратурата, която разсекрети част от доказателствата по делото, е категорична  - ако бившият екоминистър не беше разрешавал вода от язовир ''Студена'' да отива за промишлени нужди, до режим нямаше да се стигне, предаде БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1139 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ужас

2020.01.16 | 07:18

1

Какъв арест, директно в затвора. 100000 страдат заради него. Навсякаде вони от герберски издънки.

четвърти километър

2020.01.16 | 09:07

4

Всичко е един голям цирк! Платено му да е жертва! Кой досега го осъдиха?

оцелял от "градежа" СДС-арски българин

2020.01.16 | 08:50

3

Оставете тиквениците! Тиквата,Тиквата!

КРАЙНО ВРЕМЕ

2020.01.16 | 08:40

2

И НЕ САМО НЕГО, ЦЯЛАТА КОХОРТА ....ВЪТРЕ !!!!!! НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СПРЕ ГРАБИТЕЛИТЕ .....ГЕРБ !!!!

Добави коментар

Водещи новини