Цацаров поиска всички служители на КПКОНПИ да бъдат подлагани на проверки

Започна изслушването на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и Симеон Найденов от “Воля“ в парламентарната антикорупционна комисия, предаде репортер на NOVINI.BG.

Двамата са кандидати за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  /КПКОНПИ/.

Изслушват Сотир Цацаров в НС за шеф на КПКОНПИ

Найденов благодари на всички, които са му гласували доверие. Той заяви, че концепцията му за работа на КПКОНПИ е много кратка и обясни, че най – важно е органът да спазва прозрачност и безпристрастност в работата си. По думите му е нужно кадровата компетентност на Комисията да се увеличи и да се назначат нови кадри с по-адекватно заплащане.

„Антикорупционната култура на хората трябва да се засегне в училищата и в университетите“, заяви Найденов.

Според него трябва да бъдат променени данъчните декларации за имущество и обясни, че за него те са усложнени.

„За мен е от важно значение осигуряването на държавна политика в областта на превенцията на корупцията. Това е важно и изискуемо условие за правилната работа на тази комисия“, каза още Найденов.

Кандидатурата за шеф на КПКОНПИ на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в бе представена от депутата Емил Димитров от „Обединени патриоти“.

Ревизоро: Двама души предложихме Цацаров

Димитров заяви, че Цацаров винаги е бил добре подготвен при неговите изслушвания в периода, когато заема длъжността Главен прокурор на Република България.

Той напомни неговите възможности във времето, когато заема различни ръководни длъжности и доброто му взаимодействие с КПКОНПИ.

От своя страна настоящия главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че няма какво да допълни към представянета си биографията от депутата Емил Димитров.

Цацаров също благодари за доверието, което е получил.

Той обясни, че в неговата концепция има няколко стъпки за работа на КПКОНПИ.

"Нямам самочувствие обаче, че с избора ми Комисията ще започне да работи от момента на моето избираме", заяви настоящият главен прокурор.

„Важното е, че има много положителни неща, които са направени до момента“, каза Цацаров. Според него задължително трябва да се доразвие доброто, случило се в Комисията.

Според него не може да се търси и да се иска промяна в дейността на КПКОНПИ без да се направи промяна в структурата на Комисията.

„Без решителни действия вътре в Комисията не може да се очакват каквито и да е било резултати и затова предлагам членовете да имат конкретни задължения“, обясни той.

По думите му трябва да се намали централизацията на председателя на КПКОНПИ. „Комисията е колективен орган и работата на членовете не трябва да бъде пренебрегвана“, обясни Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

„За мен е смущаващо нормативното закрепване на броя на администрацията. Общата численост на администрация по правилник е 482. Тази администрация е прекалено голяма. В същото време фактът е, че броят ѝ е закрепен в поднормативен акт“, посочи още Цацаров. Той изтъкна, че предвижда преценка на натовареността на съответните отдели. „При всички случаи относно административната структура на Комисията очевидно налага предприемане на незабавни действия за създаването на нов проект за правилника ѝ, в който всички тези недостатъци да бъдат премахнати, нов механизъм за проверка на почтеност на служителите, нови правомощия на инспектората“, изтъкна още Цацаров.

Той заяви, че е редно да има и ежедневен медиен мониторинг, защото от даден източник може да се получат много данни. Това, разбира се, ще наложи структурни промени, каза Цацаров.

Относно имотните декларации настоящият главен прокурор заяви, че всяка година включително и той е поставен пред въпросите защо дадено нещо се декларира и защо не. Затова неговата първостепенна задача, обясни Цацаров, ще бъде точно този въпрос.


Снимка: NOVINI.BG

Тук съм въвел две новости - първата е свързана с  указанията за попълване на декларациите. При следващото попълване на декларации ще бъдат въведени единни указания. Втората новост е свързана с електронната форма на декларацията", уточни той.

Той съобщи, че ще работи и за възможността за подаването им по електронна поща.

"В раздел "Конфликт на интереси" предвиждам кадрово обезпечаване на раздела, защото в момента то не е такова. Броят на служителите в тази дирекция трябва да бъде увеличен. Не предвиждам увеличението на щата на броя на служителите в КПКОНПИ. Важно за тази дирекция е създаването на териториални дирекции", добави Цацаров.

Той каза още, че предвижда да продължи добрата работа между дирекцията и Прокуратурата, както и ежедневен контрол на започнатите проверки за конфликт на интереси.

"По отношение на незаконно придобитото имущество предвиждам възможността за електронен обмен на информация с прокуратурата", уточни той.

"Последният раздел е свързан със сградния фонд. Дейността на комисията се осъществява в 5 сгради и това е пречка", заключи той.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в допълн още, че КПКОНПИ не се нуждае от допълнителни правомощия.

След представянето на концепциите на кандидатите стана ясно, че различни организации и сдружения са подкрепили номинацията на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Сред тях са УНСС, Югозападен университет "Неофит Рилски". Асоциацията на прокурорите в България, Университета по библиотекознание и информационни технологии и други.

„Комисията трябва да бъде събудена, не защото тя е институция, която е неефективна, но в един момент остана без ръководство и е в административно замиране. Ще дам максимум да се опитам да я събудя. Мисля, че при потенциала, който Комисията има, възможности да заработи ефективно има“, заяви Цацаров.

Цацаров смята, че отвън има и натиск Комисията да не засегне нечий интереси.

 "Всеки, чието имущество е запорирано, няма да бъде позитивно настроен към Комисията", каза номинираният кандидат.

Според Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в същият кръг от хора атакува и прокуратурата.

Цацаров отказа да прави изказвания пред медиите, предадед репортер на NOVINI.BG. Той не отговори на въпрос дали е в конфликт на интереси, като едновременно е главен прокурор и кандидат за КПКОНПИ .

Коментари

 1. 2019.12.03 | 09:45

  Админа , да ми ядеш уя !

 2. 2019.12.03 | 09:43

  ИСКА СВОИ ХОРА, ТОВА ИСКА

 3. 2019.12.03 | 09:46

  До администратора гербав - земи си заври празната гербава главизца у аналния отвор !

 4. 2019.12.03 | 10:12

  КАКТО ВСЕКИ БЪЛГАРИ И ЦАЦАРОВ МОЖЕ САМО ДА ВЛАСТВА И ТЪРСИ САМО СВОИ ХОРА

 5. 2019.12.03 | 09:32

  Ако не беше изгорял циркът на "Баба Неделя",най-достойното място за провеждане на това "изслушване" щеше да бъде там.

  1. 2019.12.03 | 12:13

   Става въпрос за Цирка,а къде е бил - това са подробности.

  2. 2019.12.03 | 10:59

   Изгорелия цирк никога не е бил на Баба ти Неделя, а на Солни пазар всезнайко.

 6. 2019.12.03 | 09:13

  Цацаров, на тия изслушвания тепат белот.

 7. 2019.12.03 | 09:14

  седесарски мафиоти.

 8. 2019.12.03 | 12:25

  Аз също съм върла ГЕРБадийка и работя в човешките ресурси на КПКОНПИ и никой и нищо не може да ме мръдне от там. а и цацаря е ГЕРБаджия и мисля даже да поискам по-висока заплата.

 9. 2019.12.03 | 12:38

  Но "другарю-господин" Цацаров,та нали Ви ПРОВЕРИХА и се оказа,че Сте в НАРУШЕНИЕ-НАРУШЕНИЯ!? ЗАЩО не се СПРЕТЕ,а продължавате да се НАТИСКАТЕ за КОКЪЛА?! Или Ви е СТРАХ от НЕЩО? От КАКВО "другарю-господин" Цацаров??????????????????????????????

 10. 2019.12.03 | 11:05

  А него кой да го провери "завалията" за разкошната му къща в Пещера,
  закупена на името на жена му със ...120 пъти занижена Пазарна цена !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Може ли да се стигне до нулева учебна година?

Може ли да се стигне до нулева учебна година?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.