На 9 януари започва делото за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря

  • 29 ноември 2019 16:47

  • 592
  • 0
На 9 януари започва делото за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря
© Булфото/архив

Окръжният съд в Сливен насрочи за 9 януари 2020 година първото разпоредително заседание по делото за убийство на седемгодишно дете от село Сотиря. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжен съд - Сливен съдия Мартин Данчев.

Обвинителният акт срещу 21-годишния Мартин Трифонов бе внесен от Окръжната прокуратура миналия петък. Той е обвинен за убийство на малолетно дете по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване по чл.152 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода".

В Окръжния съд в Сливен е внесен обвинителният акт за убийството на Кристин от Сотиря

По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие заради промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт, посочи още съдия Данчев.

Обвиняемият се намира в болницата на затвора в София, като в деня на делото ще бъде конвоиран до сливенския съд.

Престъплението бе извършено на 15 август. Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и доживотен затвор без право на замяна за убиеца на седемгодишната Кристин.

БТА
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини