Окончателно - постоянен арест за двамата задържани за взрива в село Черноград

  • 28 ноември 2019 15:51

  • 541
  • 2
Окончателно - постоянен арест за двамата задържани за взрива в село Черноград
© bulphoto

Апелативен съд – Бургас остави без уважение жалбите на А.К. и Д.Н. за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ и потвърди протоколното определение на Окръжен съд – Бургас от 21 ноември 2019 година.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - Бургас. Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 19 ноември 2019 г. в село Черноград, община Айтос, в съучастие като подбудител /А.К/ и извършител /Д.Н./, повредили чрез взрив имущество със значителна стойност, а именно двуетажна къща на стойност 54000 лева. Става дума на тежко умишлено престъпление по чл. 333, вр. чл. 330, ал 1 от НК.

Въззивната инстанция изцяло споделя извода на първоинстанционния съд по отношение на събраните доказателства и тяхната годност да обосноват предположение, че А.К. и Д. Н. са автори на престъплението. Събраните до момента гласни, писмени и веществени данни, както и заключения на извършени експертизи, протоколи от претърсване и изземване и др. установяват връзка на намереното от дома на Д.Н.взривно вещество с използваното за деянието от февруари 2019 г.

Двама опитаха да взривят къща, закопчаха ги

Апелативният съд е намерил и извода, че е налице опасност обвиняемите да се укрият или извършат друго престъпление, за правилен. Освен намереното взривно вещество, в дома на Д.Н. са открити огнестрелно оръжие и боеприпаси без съответното разрешение. По отношение на обвиняемия А.К. опасността от укриване е завишена, защото има адрес и живее в Германия, пътува до там многократно и дори имал билет с фиксирана дата 19.11.2019 г. Представените в днешното съдебно заседание писмени доказателства, които характеризират положително обвиняемия А.К., не могат да бъдат противопоставени на високата обществена опасност на извършеното престъпление, пише в постановения съдебен акт. Определението е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
541 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pop krıstyo

2019.11.29 | 00:45

2

Na besiloto toz bay ganyovski carvul

Ку.рю

2019.11.28 | 16:13

1

"защото има адрес и живее в Германия, пътува до там многократно и дори имал билет с фиксирана дата 19.11.2019 г." - с две думи - гнусен мангал!

Добави коментар

Водещи новини