Затвор за мъж, отвлякъл, бил и измъчвал жена в Кърджали

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Кърджали е осъден З.А., на 29 г., за противозаконно лишаване от свобода. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Обвинението е за това, че от неустановена дата през месец септември 2017 г. до 14 февруари 2018 г. в гр. Кърджали противозаконно лишил от свобода 41-годишна жена, като деянието е извършено по начин, мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия – престъпление по чл. 142а, ал. 4, предл. първо и второ, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Съдът е наложил на З.А. наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години и два месеца при първоначален „строг“ режим.

През 2017 г. пострадалата се запознала със З.А. в гр. Кърджали. Той я поканил да заживее в дома му и първоначално отношенията им били добри, но след това се променили. З.А. напълно ограничил възможността на жената да излиза от дома му.

Когато той отивал навън, заключвал пострадалата в банята. Ако се наложило тя да излиза извън къщата, винаги била придружавана от З.А., защото се страхувал да не избяга. З.А. контролирал телефонните ѝ обаждания, като впоследствие взел телефона ѝ и го продал, за да не може да потърси помощ. Когато пострадалата изявявала желание да си тръгне, З.А. ѝ нанасял побой – удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница, с чайник.

Татуирал името си на рамото ѝ, без нейното съгласие. Правел ѝ снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Коментари

  1. 2019.11.08 | 17:57

    Трябва да направят присъдите за убийство като в САЩ,присъда-200-300 години!А пък после убийците да обжалват ,да им ги намалят за добро поведение и пак ще им останат стотина години за лежане в затвора!

  2. 2019.11.08 | 17:54

    Те толкова години дават и за предумишлено убийство!Ако я беше умъртвил пак толкова щеше да лежи!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет