Оправдаха служителка на хипермаркет за кражба на близо 500 000 лева от оборота

  • 22 октомври 2019 14:08

  • 1902
  • 0
Оправдаха служителка на хипермаркет за кражба на близо 500 000 лева от оборота
© Булфото (архив)

Окръжният съд в Монтана отхвърли иск на голяма търговска верига срещу бившата служителка М.Р.Ц. за 50 000 лева, искани от дружеството като обезщетение за кражба на на 483 326 лева от оборота на хипермаркета в Монтана на 10 май 2018 година.

На тази дата мъж, представил се за охранител на фирмата, обслужваща парите на търговската верига, дошъл в хипермаркета в Монтана и поискал седмичния оборот, както ставало обикновено в края на седмицата. Тъй като бил облечен в същата униформа М.Р.Ц. му дала торба със седмичния оборот от 483 326 лева и той ги отнесъл. После се изяснило, че непознатият не бил от фирмата за инкасо и че става въпрос за кражба на много пари от магазина чрез измама.

По време на делото от търговската верига претендираха, че М.Р.Ц. като материално отговорно лице е дала парите на охранителя без да поиска от него разписка и да се представи. Бившата служителка заяви, че не е виновна, тъй като престъплението е извършено от друг човек и за това е образувано друго разследване. Съдът постанови, че М.Р.Ц. не е приела сумата от 483 326 лева с протокол и поради това не може да носи отговорност за изчезването им. С решението на магистратите хипермаркетът трябва да възстанови на бившата служителка 1500 лева разноски по делото. То може да се обжалва пред Апелативния съд в София, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Novini.bg
1902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини