ВКС потвърди 9 години затвор за стрелеца по сина на Киро Японеца

  • 08 октомври 2019 14:34

  • 1205
  • 0
ВКС потвърди 9 години затвор за стрелеца по сина на Киро Японеца
© Булфото

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата срещу Марин Петров-Йончо за опит за убийство на Януш Сотиров – син на Кирил Киров-Японеца.

Стрелецът по Януш Марин Петров влиза в затвора за 9 година, съобщават от ВКС. Георги Петров, племенник на Японеца, е наказан условно като подбудител.

С първоинстанционната присъда на Софийския градски съд (СГС) Марин Петров е признат за виновен в това, че на 02.05.2015 г. в кв. "Факултета", в съучастие като извършител с Георги Петров (подбудител), направил опит умишлено да умъртви Януш Сотиров, прострелял го, при което, макар и да е довършено изпълнителното деяние, не настъпили предвидените в закона и искани от подсъдимите общественоопасни последици.

На Марин Петров е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години. Подсъдимият е признат за виновен и за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение, като му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години. Определено е едно общо наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години. С присъдата на СГС Георги Петров е признат за виновен в това, че в съучастие като подбудител склонил съучастника си Марин Петров умишлено да умъртви Януш Сотиров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини