Съдът остави зад решетките телефонен измамник

Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на телефонен измамник, съпричастен към две измами.

43-годишният Мартин К., който е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура във Варна за телефонна измама – престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършена в съучастие с неустановено до момента лице, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Варненския районен съд. 

На 3 октомври в Добрич и Варна с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага той въвел в заблуждение жена, че участва в полицейска операция по задържането на измамници. За да съдейства на полицията, жената предоставила 7150 лева и 1000 долара, които трябвало да остави на определено място във Варна. 

В хода на разследването по този случай е било установено също, че Мартин е съпричастен и към друга телефонна измама, извършена на 2 октомври. При нея също бил използван класическият сюжет за полицейска операция за залавяне на престъпници. Измамената жена предала 300 лева и златни накити, които оставила във Варна.  И двете жертви на телефонните измами са от Добрич.

Голямата част от златните накити са били намерени при претърсване в обитаваното от семейството на Мартин К. жилище във Варна. Оттам са иззети суми в различни валути, както и вещи, за които се предполага, че са получени от други измами.

43-годишният Мартин К. е осъждан за престъпление против данъчната системата. И телефонните измами, и данъчните престъпления са деяния с висока степен на обществена опасност. 

Определението, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на 43-годишния Мартин К.  – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет