Оставиха в ареста директора от Община Тутракан, заловен с подкуп

  • 03 октомври 2019 10:45

  • 295
  • 0
Оставиха в ареста директора от Община Тутракан, заловен с подкуп
© Getty Images/Guliver (архив)

Окръжният съд в Силистра остави в ареста директора на дирекция „Местни данъци и такси“ на Община Тутракан. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Силистра и съдът задържа под стража директора в община Тутракан за взет подкуп.

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. 60-годишнинят мъж бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем. С определение на съда му бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с който са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Радина Лазарова
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини