Данаил Кирилов: Като гражданин смятам, че решението на съда за Полфрийман е необосновано

Като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е необосновано. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов по време на брифинг в ресорното ведомство.

В такива случаи би следвало съдът да представи задълбочено своите мотиви. Смятам, че решаващият съд ще обясни вътрешното си убеждение за редуцирането на присъдата, каза още той.

Министърът поясни, че предсрочното освобождаване на австралиеца е условно, което означава, че при нарушение на закона, той ще доизлежи присъдата си.

Министърът посочи, че позицията на затворническата администрация е била отрицателна и на двете инстанции в съда. Нашето твърдение е, че в законово съобразения срок е имал дисциплинарно нарушение, което е пречка да се упражняват привилегии като намаляване на присъдата, каза той.

Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков, на когото, излизайки от затвора Полфрийман благодари, уточни: "7 листа отрицателни становища съм написал за Полфрийман, в които съм изразил мнение, че не следва да бъде освобождаван предсрочно", предаде Нова телевизия.

Коментари

 1. 2019.09.20 | 19:32

  Г-н Кирилов, незнам какъв интерес имате от случая ,но при толкова много убийства /умишлени или предумишлени/ , убийците се разхождат на свобода. Досега нито един път не съм чул за вас да търсите сметка от съда , защо някой не е в затвора за извършено убийство.

 2. 2019.09.20 | 19:07

  Група побойници - проблем
  Австралиец с нож в центъра на София - проблем
  Група подкупни съдии - проблем
  Цялата държава я превърнаха в пунта-мара

 3. 2019.09.20 | 19:48

  Но синьо-мутренската власт вече е обещала да пусне англо-саксонския убиец, олизала е нечии зaдник.

 4. 2019.09.20 | 20:05

  Българският съд е независим, сиреч - от него нищо не завшси,а от "кошниците" с плодове,демек - и Съда е пунтамара,като всичко в тази зържава.

 5. 2019.09.21 | 01:27

  То държава отдавна няма,бе колега.Има американски и еврогейски колонизатори и опростачен народ,тук таме за гарнитура-калинките на Боко.

 6. 2019.09.20 | 20:42

  Ще си дойда!!!!

 7. 2019.09.22 | 19:46

  Този е луд. Австралиеца се е защитавал от група скинари които са искали да му строшат главата с камъни. Бил е ранен при инцидента. Защитил се е както може.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет