Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия и наркотици за Великобритания

Става въпрос за досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Пресечен е канал за трафик на оръжие, предимно пистолети, и огромно количество наркотици за Обединеното кралство. Това заяви на брифинг пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Novini.bg

,,Подобен тип досъдебни производства дадоха резултата, който отчете Европейската комисия, а именно - временно прекратяване на наблюдението върху показателя ''организирана престъпност''. Този резултат, който е важен за цялата държава, се дължи основно на специализираните структури от съдебната власт, както и на колегите от МВР и в частност на Главна дирекция ''Борба с организираната престъпност'', добави Иван Гешев.

 

,,Говорим за група, целяща трафик на наркотици и оръжия за Великобритания. В началото на септември получихме сигнал от нашите британски партньори и на 13 септември извършихме въпросната акция, при която бяха задържани 53 пистолета от различни модели и марки със заглушители, бронежилетки, както и около 80 кг хероин. Лицата са задържани, като събраните доказателства са достатъчни като обем да им бъде наложена мярка за неотклонение'', обясни за акцията прокурор Димитър Петров.

,,Бих искал като за начало да благодаря на колегите. Свършената работа за кратък период от време наистина е огромна и свързана с много безсънни нощи. Става въпрос за български гражданин, който се е опитал да извърши трафик на оръжие и наркотици за Великобритания и което е криминално проявено лице. За около седмица нещата се развиват бързо и успяхме да установим още няколко лица, в това число и на чуждестранин гражданин. Така че колегите си свършиха добре работата. Установено е къде е живял мъжът, какви са му връзките'', коментира още началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

,,Бяха открити фалшиви лични документи на едно от лицата, заглушители за част от оръжията, над 2000 патрона. В общи линии всяко едно оръжие бе окомплектовано с кутия боеприпаси към него. След нашата акция уведомихме партньорите ни от Великобритания и там също започнаха действия – бяха проведени сходни операции и на английска територия и също бяха намерени оръжия, боеприпаси и наркотичини вещества'', допълни Спиридонов.

,,С този случай българските служби доказаха, че могат да се справят и да гарантират спокойствието не само на българските, но и на европейските граждани. Освен това този случай показа и едно добро взаимодействие между нашите и британските служби, което е добър пример на сътрудничество и партньорство'', отчете от своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

Коментари

 1. 2019.09.18 | 16:56

  се разчу и с продажба на оръжия за ИГИЛ през Беларус. Смърт на Гебрев чрез обесване.

 2. 2019.09.18 | 16:55

  ще учат в разрушените училища от български бомби, продадени на Саудитска Арабия.

 3. 2019.09.18 | 15:56

  а тия кратуни пресекли канал. Ще пресечете друг път, няма я държавна сигурност с агентурата й, няма МВР за да може се развива седесарския бандитизъм.

  1. 2019.09.18 | 16:43

   Държавна сигурност продаваше оръжие и наркотици,откъде валута са соца.

 4. 2019.09.18 | 16:33

  Всичко предизборно се прави . Тази година много се разшетаха . Е така е страх ги е да не изпуснат кокала.

 5. 2019.09.18 | 16:20

  e sto taka bre neposlushni slugi pak presiakohte edin ot kanalite na ciganskiat premier shte vi nakajat da si znaete.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет