Съдийската колегия прави трети опит да освободи Методи Лалов

  • 09 септември 2019 07:22

  • 659
  • 2
 Съдийската колегия прави трети опит да освободи Методи Лалов
© Булфото (архив)

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит да се произнесе по молбата на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат. Първите два опита бяха през ваканционния август и се провалиха поради липса на кворум.

Лалов поиска да напусне системата на 1 август. Спазвайки задължителното едномесечно предизвестие, магистратът посочи като дата 2 септември, предаде БНР.

За разлика от членовете на Прокурорската колегия, които прекъснаха летните си отпуски, за да възстановят като прокурор бившия шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, кадровиците от Съдийската не го направиха. Първият път в залата имаше едва четирима членове, а ден преди втората, определена от председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, дата стана ясно, че кворум пак няма да бъде постигнат.

За днес предварително беше обявено, че този път съдебните кадровици ще успеят да се съберат, за да вземат решение по молбата на Методи Лалов, макар и седмица след пожеланата от него дата. Магистратът мотивира желанието си да напусне системата с липсата на реформи в нея и с убедеността си, че ще е по - полезен, ако влезе в политиката.

Вече стана ясно, че Методи Лалов е поканен да оглави листата на Демократична България за предстоящите местни избори. Пречка за това обаче може да се окаже липсата на решение по искането му от страната на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Мая Йорданова
659 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дано има Господ

2019.09.09 | 08:16

1

Не го пускайте! Този е много ценен кадър - умее да слугува на..."народа".

к

2019.09.09 | 13:13

2

Колко да е ценен? Те там всичките са с конкус именно за това си качество - да знаят 'кои' са народа и кои някаква сива маса.

Добави коментар

Водещи новини