Гешев: Публичното оповестяване на доказателства ще бъде правено и занапред

  • 02 август 2019 19:14

  • 2412
  • 4
Гешев: Публичното оповестяване на доказателства ще бъде правено и занапред
© Булфото (архив)

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП. Това заяви във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев, предаде Нова телевизия.

Това ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото, стана ясно от думите му.

С тази цел публично ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения. Повод за коментара на сегашния зам.главен прокурор бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването на "ТАД Груп" за пробива в системата данни на НАП, който съдържаше снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия. Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени.

"Тепърва ще се събират и още", поясни магистратът.

Иван Гешев пристигна във Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишния Тодор от с. Згориград. Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на NOVA е от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора. Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.08.02 | 23:14

4
Geshev , shte ti zatvorq ustata s edin golem ui deto shte ti stigne do slivicite !

2019.08.02 | 21:45

3
Kolko li ]e pla]ame danykoplatcite pak po dela w Strasburg ? Valn ni majka !!

2019.08.02 | 21:38

2
Koi sa -- samozabrawili se !!

2019.08.02 | 21:36

1
ZA]O NARU[AWATE ZAKONA ?? KOI STE WIE SA DA STE NAD NEGO ???

Добави коментар

Водещи новини