Бургаският съд гледа мерки на петима "ало" измамници

  • 26 юли 2019 14:44

  • 1241
  • 1
Бургаският съд гледа мерки на петима "ало" измамници
© Булфото

Състав на Бургаския районен съд гледа мерки за неотклонение на петима души, задържани за телефонни измами. Петимата ало измамници са били арестувани в Бургас при акция на полицията. Сред задържаните са изпълнители, посредници и поръчители на телефонните измами.

Според разследващи организатори и възложители на схемата са двама братя от русенското село Ветово, известно от години като основното гнездо на "ало" мафията. Двамата ветовски измамници са криминално проявени, а единият от тях е лежал и няколко пъти в затвора. Останалите трима арестувани са мулета и изпълнители от Бургас, информира ''Булфото''.

Групата "работела" по изпитаната класическа схема, в която мошениците се представят за полицаи, звънят на възрастни хора и ги молят да помогнат за залавянето на група телефонни измамници. За целта ги държели на телефона и ги карали да хвърлят през терасата всичките си налични пари, като играят ролята на жертви. Петимата - Красимир И., Васил Т., Бочно Н., Тодор Д. и Илиян И., са задържани за измами в размер на 60 хил. лв.

Novini.bg
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.26 | 14:55

1

Мангали мръсни

Добави коментар

Водещи новини