Промениха мярката на бившия председател на ТЕЛК-Ловеч в "парична гаранция"

  • 18 юли 2019 17:40

  • 252
  • 1
Промениха мярката на бившия председател на ТЕЛК-Ловеч в "парична гаранция"
©

Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на бившия председател на ТЕЛК - Ловеч, Донка Минкова, обвиняема за взимане на подкуп, от "домашен арест" в "парична гаранция" в размер на 3000 лева, съобщиха от съда.

Защитата на Минкова, заради заболяване, е поискала по-лека мярка, за да може тя да се лекува. На заседание на 4 юли съдът постанови да бъде направена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали лечението на обвиняемата може да се извършва в домашни условия. От представената днес експертиза е станало известно, че Донка Минкова е с две заболявания, които изискват двигателен режим с активна физическа дейност и терапия. Физическите упражнения биха могли да се правят в дома й, но за изследванията и физиотерапевтичните процедури е необходимо обвиняемата да излиза от дома си, е посочило назначеното от съда вещо лице.

Въз основа на тези заключения, както и на извода, че към настоящия момент не е налице опасност Минкова да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът е променил мярката за неотклонение в по-лека. Тя може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд.

БТА
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bay ganyo carvula

2019.07.18 | 18:58

1

E tova e novina bravoooooooo.bulgarcetaaaaaaaa yunacetaaaaaaaaaaaa bay ganyovcetaaaaaaaaaaaaa bravoooooooiooiiiiiiiiii???????

Добави коментар

Водещи новини