Осъдиха братя иманяри в Търговище

  • 12 юли 2019 11:47

  • 1709
  • 2
Осъдиха братя иманяри в Търговище
© Pixabay

Състав на Търговищкия окръжен съд одобри днес постигнатото споразумение между Окръжната прокуратура и подсъдимите за незаконна иманярска дейност братя Адил и Адем Й. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

68-годишният Адил бе подсъдим за държане на нерегистриран металдетектор, предназначен за търсене на археологически обекти, както и за търсене на артефакти в съучастие с брат си Адем на територията на праисторическо, антично и средновековно селище в района на село Капище, регистрирано в Регионалния исторически музей на Търговище.

61-годишният Адем освен за държане на металдетектор и търсене на археологически обекти, получи и наказание за държане на две бронзови монети, датирани от различни години на Римската империя.

За тези престъпления двамата получиха наказания общо по 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Веществените доказателства – два металдетектора и бронзовите монети, са отнети в полза на държавата.

Споразумението влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1709 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лудмил

2019.07.12 | 14:39

2

Нов закон ни трябва. И за концесии и за правото да търсиш със всякакъв металотърсач. Навсякъде където не е открито. Както е в някой други държави.

Рор

2019.07.12 | 13:14

1

Боже господи какви престъпници две монети и затвор не се шегува държавата която ще изчезне след десетина години по времето на комунизма хорана намираха по нивите на очи монети и ги караха в музеите и те им даваха вясой лев а сега в затвора бравоо

Добави коментар

Водещи новини