Затвор за мъж, управлявал кола без регистрационни табели и за даване на подкуп на полицай

05 юли 2019 15:43

Затвор за мъж, управлявал кола без регистрационни табели и за даване на подкуп на полицай
© Pixabay
764 0

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказание от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Стоян С. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

Той е подсъдим за това, че на 7 април 2018 г. в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, по улица „Георги Димитров“ управлявал товарен автомобил марка „Пежо” без регистрационни табели, тъй като цитираният автомобил не е бил регистриран по надлежен ред съгласно Наредба № І-45/2000 г. на Министерство на вътрешните работи.

Той е подсъдим и за това, че по същото време и на същото място е дал подкуп – парична сума в общ размер на 100 лева, на полицейски служители, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за констатираните от тях нарушения в качеството му на водач на товарения автомобил, за това, че управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление и за това, че управлява нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.

След като подсъдимият разбрал, че полицейските служители установили нарушенията му, решил да се приближи до предната лява врата на полицейския автомобил, след което протегнал ръка през отворения прозорец и поставил две банкноти от по 50 лева в джобчето на кората от вътрешната страна на вратата. Стоян С. бил задържан.

Наказанието е постановено след проведено заседание по реда на съкратеното производство. То е общо за двете престъпления. На Стоян С. е наложена и „глоба“ в размер на 510 лева.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Радина Лазарова
764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини