Главен инспектор от Агенцията по храните в Пловдив е арестуван с подкуп

  • 27 юни 2019 14:15

  • 968
  • 1
 Главен инспектор от Агенцията по храните в Пловдив е арестуван с подкуп
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура Пловдив на нарочна пресконференция изнесе подробности за задържан с подкуп служител на Българска агенция за безопасност на храните /БАБХ/.

Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов даде подробности за задържан главен инспектор в областната дирекция на БАБХ, в сектор здравеопазване на животните, отговарящ за община Първомай. Той е поискал от земеделски производител от община Първомай, който се занимавал с отглеждане на животни и производство на млечни продукти, 1000 лева подкуп, за да не констатира и да не състави акт за извършено административно нарушение. Държавният служител е задържан вчера в района на Първомай, след сигнал на изнудвания земеделец, като в колата му е намерен подкупа и две торби с млечни продукти, произвеждани от земеделския производител.

По случая са използвани специални разузнавателни средства. Служителят на БАБХ е задържан за 24 часа по закона за МВР, предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за престъпление - подкуп, за да не извърши свое задължение по служба. След повдигането на обвинения на задържания ще му бъде наложена мярка за срок от 72 часа. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба до 20 000 лева.

Novini.bg
968 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.27 | 14:48

1

Това се казва: Подпомагане на средния и дребния бизнес.

Добави коментар

Водещи новини