Български граждани, шофирали с превишена скорост в чужбина, ще платят глобите си у нас

  • 20 юни 2019 14:42

  • 5790
  • 0
Български граждани, шофирали с превишена скорост в чужбина, ще платят глобите си у нас
© Novini.bg

Окръжният съд в Добрич призна финансови санкции, наложени на двама български шофьори в чужбина, заради нарушения на правилата за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на съда.

Глобените са жители на Добрич и Генерал Тошево. 34-годишен добричлия е бил санкциониран в Германия, за това че на 1 юни 2018 г., като водач на товарен автомобил, движейки се по федерален път в землище Анвайлер, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места със 7 км/час. За това нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 128.50 евро - глоба от 100 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи.

Глоба от 145 евро ще плати и 58-годишен мъж от Генерал Тошево, който е шофирал с превишена скорост в Холандия. На 20 октомври 2018 г. той е бил засечен да се движи с 18 км/час над максимално допустимата скорост на магистрала.

Производствата в Окръжен съд - Добрич са образувани след изпратени от Германия и Холандия удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

И двата съдебни състава прецениха, че не са налице основания за отказ и разпоредиха българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Постановените съдебни актове подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. След влизането им в сила преписи от тях ще бъдат изпратени на органите на НАП за изпълнение. Приходите от глобите постъпват в националния бюджет.

Радина Лазарова
5790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини