Украинец получи условна присъда за кражба на лек автомобил

  • 20 юни 2019 13:44

  • 278
  • 0
Украинец получи условна присъда за кражба на лек автомобил
© Gettyimages (архив)

Мъж получи осъдителна присъда за кражба на автомобил след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Морската столица.

Украинецът Илия Ст. получи наказание една година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, след като се призна за виновен за обсебване на скъп автомобил, собственост на ''София авто'' ООД, и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред. Подсъдимият сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна, което Варненският районен съд одобри.

Украинският гражданин заедно със свой български приятел отишъл във фирма ''София авто'' ООД в София. По предварителна уговорка българинът сключил лизингов договор с фирмата за ''Ауди А8'' на стойност 45 417 лева. Лизинговите вноски обещал да погасява подсъдимият украинец. Веднага след сделката със ''София авто'' българинът предал ключовете на Илия Ст., който ползвал колата като своя.

По-късно подсъдимият спрял да плаща дължимите вноски за автомобила и заложил колата в автокъща във Варна и успял да я продаде, въпреки че бил наясно, че автомобилът е лизингов и не е платен изцяло.

Споразумението е окончателно и е със сила на присъда.

Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини