1000 лв. глоба за стопанка на питбул, нападнал мъж в Козлодуй

След внесено предложение от районната прокуратура в Козлодуй, съдът наложи глоба 1000 лева на собственичката на питбула, който нападна служителя на ДП РАО Иво Петков.

Инцидентът стана около 7.15 часа на 31 октомври миналата година на улица "9-ти май“ в Козлодуй. Тогава Иво Петков извел домашния си любимец нна ежедневната сутрешна разходка в квартала, когато към кучето му се спуснал едър и агресивен питбул и при опита му да го защити, питбулът го е нападнал и след това съборил на земята, вследствие на което той получи счупване на таза, припомни bulnews.bg.

Съдът е признал собственичката на кучето Валентина Николова за виновна в това, че не положила достатъчно грижи за него, като го разхождала без повод и намордник, вследствие на което животното нападнало минаващия мъж.

С внесеното предложение от прокуратурата тя е освободена от наказателна отговорност и е наложено административно наказание.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.

Коментари

  1. 2019.06.14 | 17:18

    Кучето е нападнало другото куче и после стопанина на ухапаното куче. Има огромна разлика. Такъв е инстинкта им на всички кучета,а стопанката му е виновна и то много.

  2. 2019.06.14 | 17:14

    Е Американски питбул териер,който е най едър от всички и достига 28кг.при млади и след 7т.стават 40-45 кг.18-19кг.са Английски Стафорд териер,която също са от фамилията на питбул с общ произход и със Амстаф.Съществуват 15 вида Питбул породис различни наимования.

  3. 2019.06.14 | 16:41

    Едри питбули няма информирайте се преди да пишете тъпотии. Породата Пит Булл е максимум 18-19 кг. Стига медиите сте пълнили главите на хората с грешни представи за всичко.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет