"Артекс" заведе дела срещу протестъри заради спирането на "Златен век"

  • 06 юни 2019 12:55

  • 975
  • 3
"Артекс" заведе дела срещу протестъри заради спирането на "Златен век"
© Булфото (архив)

Две граждански дела са заведени в Софийски градски съд. Ищците са "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна инженеринг" и "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна Златен век".

Молбите са срещу Мариан Башур, който водеше протестите срещу изграждането на небостъргача "Златен век'' и адвокат Никола Вапчаров, който беше от инициативния комитет за спирането на строежа.

Фирма „АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна - Златен век“ ООД обжалва заповедта за спиране на строежа на сградата "Златен век". Това съобщиха от ДНСК.

Жалбата, получена в Дирекцията "Национален строителен контрол" в предпразничния 25 април, предстои да бъде изпратена по законоустановения ред в Софийския административен съд.

Заповедта за спирането на строежа включваше нередностите, констатирани от ДНСК относно подземната част на обекта, и изтеклото разрешително за строителство. При проверката се оказа, че разрешителното на фирма „АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна“ е изтекло през ноември 2017 г., като за буферния период в срок от една година не е било подновено и така през ноември 2018 г. е станало невалидно. Затова всичко, което е построено след тази дата, се счита за незаконно.

Последвайте канала на

Novini.bg
975 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гешев

2019.06.06 | 14:11

3

"Протестъри".......хубава българска дума!

съд ли???!!!

2019.06.06 | 13:16

2

дали не са платили на всички по веригата....лято идва, а отпуските струват пари....

Иван

2019.06.06 | 13:15

1

Майка им мафиотска д... а.Линч за корумпираните олигарси

Добави коментар

Водещи новини