Съдят братя близнаци пребили варненец

С обвинителен акт Районната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишните братя близнаци Цветан и Младен Ч., причинили в съучастие като съизвършители средна телесна повреда на варненец, изразяваща се в постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Подсъдимите ще отговарят пред съда за престъпление по член 129, ал. 2, във връзка с ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години. Освен средната телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости на пострадалия, двамата млади мъже са причинили и леки телесни повреди на бития от тях варненец. За подсъдимия Цветан прокуратурата е посочила като отегчаващи вината обстоятелства и наличието на предходна съдимост, докато брат му Младен е с чисто съдебно минало.

Побоят над пострадалия варненец е нанесен на 27 януари 2018 г. Повод за него станали разменени реплики във фейсбук три седмици преди инцидента.

Предстои делото срещу двамата братя близнаци да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

 

Коментари

  1. 2019.05.29 | 13:58

    Отново мангали...

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет