Предадоха на съд мъжа, пребил до смърт жена си с чук

  • 27 май 2019 16:50

  • 1634
  • 2
Предадоха на съд мъжа, пребил до смърт жена си с чук
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Манол М.

Той е обвинен за това, че на 19.10.2018 г. в къща, в гр. Бургас, умишлено умъртвил съпругата си, чрез нанасяне на множество удари с чук в областта на главата на пострадалата, довели до тежка черепно – мозъчна травма, в следствие на което настъпила смъртта й, като деянието е извършено с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.3, вр. чл.115 от НК.

На 19.10.2018 г. екип на спешна помощ получават сигнал, че мъж е убил жена си в бургаския квартал „Сарафово“. След пристигането си медицинския екип установя къща, като на тротоара пред нея е стоял мъж, който е махал с ръка. След слизането на екипа от линейката, същите виждат,че това е мъж на около 70 години, видимо спокоен. Той казал на шофьора на линейката да изключи сирената и лампата, защото я бил убил, да не се притесняват - вече била мъртва, защото я убил с чук, като нанесъл 10 удара. Медиците го попитали дали говори сериозно, а мъжът отговорил, че е сериозен, че е убил жена си с 10 удара с чук и че още дишала, като я задушил с възглавница.

Медиците забелязали, че по горната дреха на мъжа имало капки от кръв. Те попитали мъжа, какво е станало и дали е имало скандал, а той отвърнал,че не са се карали, издебнал я да излезе от банята, да седне да си суши косата със сешоара, за да имало шум и я ударил 10 пъти с чук в главата. Мъжът попитал защо идва линейка, а не полиция - която е трябвало да го закопчае. Предложил да им покаже къде е станало всичко. Повел целия медицински екип през двора на имота към къщата. От входната врата са влезли в антре, след това продължили по коридор и влезли в спалня на първи партерен етаж.

В стаята откриват труп на жена с окървавена и размазана дясна половина на лицето, без признаци на живот. Медиците отново попитали мъжа, защо е убил жената и той отговорил, че го е дразнела и най-накрая я издебнал, защото благодарение на нея е лежал в психиатрично здравно заведение и това влошило отношенията с дъщеря им. Лекарският екип е констатирал смъртта на жената с кардиограма, а мъжът е предоставил личната карта на починалата. В това време е пристигнала и полицията.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 28.05.2019 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Наско

2019.05.27 | 17:42

2

Перушан

Дядо Радой

2019.05.27 | 17:34

1

А защо за ДрагакЪвския гърбат @й дук не се нанери някой да го чукне с чук?

Добави коментар

Водещи новини