СГС не уважи молбата за предсрочно освобождаване на банковия обирджия от Сливен

  • 10 май 2019 14:25

  • 2141
  • 0
© Булфото

Състав на Софийски градски съд не уважи искането за предсрочно освобождаване на банковия обирджия от Сливен Стефан Стефснов, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, на 23 март 2011 година 27-годишният тогава Стефанов нахлу в банков клон в центъра на Сливен, простреля охранителя и взе шестима служители в банката за заложници. Впоследствие той пускаше заложниците един по един, като последната задържана беше освободена 18 часа след началото на обира. Върховният касационен съд (ВКС) осъди сливенския обирджия на 15 години затвор за опит за въоръжен грабеж и вземане на заложници.

Днес Стефан Стефанов помоли да бъде освободен предсрочно, като се аргументира, че полага труд в затвора, поправя си поведението и не извършва нарушения на установения ред.

Магистратите обаче се съобразиха с тезите на прокуратурата, като отчетоха, че Стефанов вече е излежал повече от половината си наказание, но прецениха, че не е поправил достатъчно своето поведение и не уважиха молбата му за предсрочно освобождаване.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини