Предадоха на съд мъж, пребил майка си до смърт

  • 24 април 2019 10:59

  • 509
  • 1
Предадоха на съд мъж, пребил майка си до смърт
© Getty Images/Guliver

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 54-годишен мъж, причинил смъртта на майка си чрез умишлено нанесена телесна повреда. Обвиняемият ще отговаря и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие над 72-годишната жена, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На Иван Т., който злоупотребявал с алкохол, е било забранено да приближава жилището на майка си, както и местата за социални контакти и отдих на по-малко от двайсет метра и в Районния съд в Каварна е предстояло първо заседание по образуваното гражданско дело.

В деня на престъплението на 17 септември 2018 година обвиняемият отишъл до къщата на майка си, започнал да се кара с нея, заканил се да я убие и ѝ нанесъл множество удари. Жената паднала на земята, а съсед, който чул разправията, се опитал да я свести, но синът го прогонил, посочват от държавното обвинение.

С тежка черепно-мозъчна травма жената е починала в клиника по неврохирургия във Варна. Ако бъде признат за виновен, синът може да получи от две до осем години "лишаване от свобода" за насилието, довело до смъртта на възрастната жена, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура. 

Константин Тодоров
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.24 | 12:36

1

Мангал ще да е ,или мангал , БГ мангал

Добави коментар

Водещи новини