Наркогрупата на Ицо Боксьора се споразумя със спецсъда

  • 05 март 2012 18:58

  • 3220
  • 4
Наркогрупата на Ицо Боксьора се споразумя със спецсъда
©

Наркогрупата на Ицо Боксьора, заловена през април 2011 при операция „Пролетно почистване" се споразумя със столичния спесцъд.

Осмината обвиняеми са се признали за виновни и получават между 7 и 9 месеца затвор, съобщават от пресцентъра на Специализирания съд.

Христо Ширев (Ицо Боксьора) се признава за виновен за това, че в София, на неустановена дата от началото на 2010 г., е образувал, и до 07.04.2011 г. е ръководел организирана престъпна група, като давал разпореждания на участниците в групата, организирал разпространението на наркотични вещества на територията на София, набелязвал лица, които да бъдат принуждавани да разпространяват наркотични вещества и събирал парични средства от продажбата на наркотиците, за което съдът му налага наказание „Лишаване от свобода" за срок от осем месеца и тринадесет дни. Наказанието следва да се изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, като се зачита и приспада времето, през което Ширев е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража" и „Домашен арест".

Идентични са решенията на съда и за останалите 7 души от групата на Боксьора.

Преди година - след акцията от МВР обявиха, че групата контролира наркоразпространението, включително със силови методи, в няколко софийски квартала и нощни заведения.

От разпитите на свидетели се изяснило, че Ицо Боксьора, чрез свои хора, силово завземал територии и подчинявал дилърите, които действат там, чрез физическа саморазправа, използвайки ножове, брадви, метални палки и други „помощни средства".

От спецсъда изтъкват в същото време, че са приключили делото само за пет дни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3220 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ehee

2012.03.06 | 21:21

4
ai sekana ve nemoga da poviarvam organizirana prestapna grupa za na rkotici i nai visokata prisada 9 mes tva e ebati darjavata
Change

2012.03.06 | 13:10

3
Попринцип в Америка, поне което гледам по National Geographic ги вкарват за по 20 - 30 години. Не е зле по 20 - 30 К на месец неограничено за някакви си 7 - 9 месеца в панделата.
Месечен доход без риск и вложения!

2012.03.06 | 13:09

2
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!След регистрацията ще получите мейл на български език с кратки съвети!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех!Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72

2012.03.06 | 11:02

1
Хахаха само така ,.."ние ги хващаме и ние ги пускаме..."смях

Добави коментар

Водещи новини