Прокуратурата подхвана председателя на БСП в Карабунар, който се опита да открадне плочки

  • 19 март 2019 13:22

  • 681
  • 2
Прокуратурата подхвана председателя на БСП в Карабунар, който се опита да открадне плочки
© Булфото (архив)

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство.

Причината това, е че на 6 март 2019 г., в с. Карабунар, обл. Пазарджик, чрез използване на товарен автомобил, марка „Форд Транзит“ и техническо средство – кирка, е бил направен опит за отнемане на чужди движими вещи – 93 броя тротоарни плочки, 202 броя гранитни павета и едни брой бордюр, собственост на община Септември, обл. Пазарджик, без съгласието на собственика,с намерение противозаконно да бъдат присвоени – престъпление по чл.195 ал.1 т. 4 във вр. чл. 194 ал.1 и чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 6 март 2019 г., при извършване на текущ ремонт на улица в с. Карабунар, обл. Пазарджик, е бил направен опит за отнемане на горепосочените плочки, павета и бордюр. Те били натоварени в товарния автомобил и оставени в частен дом в селото, откъдето са иззети и приложени като веществени доказателства. Като съпричастни към извършване на престъплението са били задържани две лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. За привличането им като обвиняеми ще се прецени след извършването на множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, изготвяне на експертизи, сред които оценъчна, и др. Досъдебното производство се води по общия ред, като срокът за приключването е двумесечен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Филип Епитропов
681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Хой

2019.03.19 | 14:42

2

Я па тоА, много некадърен бе, да вземе да постажува при нашето момче в Пловдив - мамин Ваньо, след 1-2 месеца ще е професор по кражбите.

...

2019.03.19 | 13:42

1

БСП - по-големи цигани от циганите.

Добави коментар

Водещи новини